Україна витрачає на одного російського полоненого близько 10 тис. грн. на місяць 


21:3203.03.2023

Близько 10 тисяч гривень на місяць витрачається на утримання одного російського військовополоненого.

Про це сказала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв’ю Укрінформу.

“Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, – ця сума складає близько 10 тисяч гривень на одного полоненого в місяць”, – сказала посадовиця.

Вона зауважила, що коли раніше у Мін’юсті говорили про три тисячі гривень на місяць на утримування одного російського військовополоненого, то враховували витрати на харчування й комунальні послуги.

“Це був дуже грубий підрахунок і некоректний, оскільки в суму не врахували оплату праці персоналу, охорони, конвою тощо”, – пояснила заступниця міністра юстиції.

Водночас вона зауважила, що утримання ув’язнених в СІЗО за підсумками 2021 року, а торік їх не підводили, обійшлося в близько 130 тисяч гривень на рік.

“Відповідно, на одного утримуваного – теж близько 11 тисяч гривень на місяць. Мало чим відрізняється”, – зазначила Висоцька.

Нагадаємо, за півроку майже 10 тисяч російських військових звернулися до єдиного центру “Хочу жить”. Бо у такого способу здачі в полон є переваги (ІНФОГРАФІКА)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube