Наш обов’язок – відновити справедливість і притягнути до відповідальності державу-терориста та її керівництво”, – Зеленський (ВІДЕО)


21:3803.03.2023

У зверненні в кінці тижня Володимир Зеленський розповів про візит до Львова. Там, за його словами, зараз зосереджена юридична енергія Європи та інших наших партнерів, що солідарні з нами в прагненні покарати окремих воєнних злочинців і в цілому країну-агресорку. У Львові сьогодні генеральні прокурори і міністри юстиції різних країн, президент Латвії, віце-прем’єр Нідерландів, міністр закордонних справ Естонії. Це і наші особливі гості, і активні лобісти справедливості.

-Ключове питання всіх цих зустрічей і Львівської конференції – відповідальність. Відповідальність Росії та її керівництва персональна. За агресію і терор проти нашої держави. А коли буде їх відповідальність, буде відновлена і справедливість. Ми збираємо максимальну підтримку трибуналу щодо агресії Росії проти України. Для проекту нашої резолюції, що буде винесена на голосування в Генасамблеї ООН щодо захисту міжнародного права. Робимо все, щоб Міжнародний кримінальний суд був успішним у покаранні російських воєнних злочинців. І щоб наші правоохоронні і судові інституції забезпечили справедливі вироки російським вбивцям і катів.

Була дуже плідна окрема зустріч з генеральними прокурорами держав-партнерів, ми з ними однако бачимо захист верховенства права. Плідними були і переговори з міністрами закордонних справ Нідерландів та Естонії, дуже добре пройшли переговори з президентом Латвії, який сьогодні уже втретє в Україні з початку війни. Ми підписали важливу двусторонню декларацію. Латвія принципово підтримує повноправну інтеграцію України в Євросоюз і НАТО та захищатиме цю позицію на всіх рівнях.

Володимир Зеленський також розповів, що вшанував сьогодні у Львові загиблих героїв та відвідав поранених у шпиталі, вручив їм нагороди.

-Щодня українські герої віддають життя, щоб зупинити російську агресію. І тому світ має чіткий моральний обов’язок перед нашими воїнами, перед кожним і кожною, хто зараз у бою і хто захищає свободу. Цей обов’язок – відновити справедливість і притягти до відповідальності державу-терориста, її керівництво. І це буде. І я дякую всім партнерам України – кожному лідеру, кожному політику, кожному громадському діячеві держав, що допомагають, – за розуміння тієї ціни, яку сплачує Український народ за свободу свою і всіх європейців.

-У нас є кого відзначити за успіхи на полі бою. Я дякую бійцям 27-ої Печерської бригади Нацгвардії, які воюють на Донецькому напрямку, вміло знищують ворожу техніку. Я дякую зенітникам Повітряних сил – збили ще один російський бомбардувальник. Нікопольський зенітний ракетний полк, так тримати, воїни, – заявив глава держави.

Зеленський також наголосив, що гідна відсіч ворогові – це передумова для успіху наших оборонних операцій у найближчі місяці.

-Слава всім, хто зараз у бою за Україну! Дякую кожному і кожній, хто наближає перемогу нашого народу та історичні вироки організаторам і виконавцям російської агресії!Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну і за порятунок наших людей!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube