США та Південна Корея проведуть великі навчання з акцентом у сценарії на “агресії” КНДР


22:3103.03.2023

У березні Сполучені Штати та Південна Корея проведуть понад 10-денні масштабні військові навчання, включаючи висадку морського десанту, заявили офіційні особи двох країн у п’ятницю, пише УНН з посиланням на Reuters.

Навчання “Freedom Shield” (“Щит свободи”) відбудуться з 13 по 23 березня для зміцнення спільної оборонної позиції союзників, йдеться у спільній заяві, опублікованій на брифінгу в Сеулі.

“Щит свободи” призначений для зміцнення потенціалу оборони і реагування Альянсу шляхом зосередження уваги в межах сценарію навчань на таких речах, як зміна обстановки в галузі безпеки, агресія КНДР та уроки, що були зроблені з недавніх воєн і конфліктів”, – заявили союзники.

У п’ятницю військові провели спільні навчання за участю як мінімум одного американського бомбардувальника B-1B та південнокорейських винищувачів F-15K та KF-16, ідеться у заяві міністерства оборони Південної Кореї.

За даними міністерства, ціль полягала в тому, щоб відпрацювати координацію, а також продемонструвати американське «розширене стримування» загроз з боку Північної Кореї.

Такі навчання в минулому викликали різку реакцію Північної Кореї, включаючи ракетні випробування та ядерні погрози.

Північна Корея заявляє, що такі спільні військові навчання є доказом того, що Сполучені Штати та їхні союзники налаштовані вороже і прагнуть зміни режиму у КНДР.

На питання про реакцію КНДР полковник Ісаак Тейлор, представник Збройних сил США в Кореї (USFK), сказав, що навчання були звичайними та суто оборонними.

Південнокорейські офіційні особи наголосили, що Північна Корея також проводить щорічні зимові навчання.

“Щит свободи” включатиме польові навчання в масштабах, небачених приблизно з 2017 року, до того, як колишній президент США Дональд Трамп скоротив навчання, про які заявлялося публічно, щоб полегшити дипломатичні відносини з Північною Кореєю.

Пізніше переговори з Північною Кореєю зайшли в глухий кут, а через обмеження, введені через COVID-19, в останні роки навчання були обмежені.

У зв’язку з рекордною кількістю запусків ракет з Північної Кореї минулого року та скасуванням Південною Кореєю антипандемічних заходів союзники повертаються до великомасштабних навчань.

За останній місяць південнокорейські та американські війська спеціального призначення провели навчання з бойовою стрільбою під назвою «Teak Knife» («Тиковий ніж»), у яких брав участь американський бойовий вертоліт AC-130J, який вперше брав участь у спільних навчаннях, випустивши керовані ракети та бомби, а також з використанням 30 мм та 105 мм зброї.

Читайте: Південна Корея оштрафувала Tesla на 2,2 млн доларів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube