У Франції вперше наклали арешт на віллу російського олігарха


17:2402.03.2023

У Франції суд вперше наклав арешт на віллу у Сен-Жан-Кап-Ферра, що на південному сході країни, яка ймовірно належить російському олігарху віктору рашнікову. Усього французькі правоохоронці розслідують 17 справ щодо олігархів з рф, пише УНН з посиланням на Le Monde.

Зазначається, що три об’єкти, офіційно пов’язані з рашніковим, уже були заморожені на Французькій Рив’єрі та в Парижі після того, як він потрапив під санкції 15 березня 2022 року. Однак його вілла в Сен-Жан-Кап-Ферра пройшла поза увагою, оскільки була “не задекларована у податкових органах як його власність”, розповіло джерело, знайоме зі справою.

Вартість вілли оцінюють у 23 мільйони євро. Вона була арештована у жовтні 2022 року на вимогу магістратів Національної юрисдикції з боротьби з організованою злочинністю (JUNALCO). За даними слідчих, вілла перебувала у процесі продажу. При цьому продавець, швейцарська фірма, належить більшій компанії, зареєстрованій на Панамі. У Junalco вважають, що ці структури пов’язані з рашніковим, як і покупець вілли, який є громадянином рф. У результаті угоду вартістю 17 мільйонів євро заморозили.

Наразі вілла та кошти від продажу знаходяться в Агентстві з управління та повернення арештованих і конфіскованих активів (AGRASC) Міністерства юстиції. У разі постанови суду вони можуть бути остаточно конфісковані урядом.

Як повідомляє Le Monde, всього у Франції розслідується 17 справ щодо олігархів із рф, за підозрою у відмиванні грошей.

Читайте: Франція витратила 630 млн євро на розміщення українських біженців у 2022 році



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube