ВМС США перегнали в Єпропу свій командний пункт – “літак судного дня”


06:4801.03.2023

В Європі 28 лютого приземлився літак E-6B Mercury, який має статус “повітряного командного пункту” Стратегічного командування ЗС США.

Про це повідомляє Twitter командування військ Сполучених Штатів у Європі.

“Літак E-6B Mercury ВМС США прибув до Ісландії, виконуючи операції у зоні відповідальності Європейського командування ЗС США”, – вказали американські службовці.

Зазначається також, що екіпаж зустрівся з послом Сполучених Штатів у Ісландії Керрін Патман та ншими членами дипломатичної та військової спільноти.

E-6B Mercury – це американський військовий стратегічний літак управління і зв’язку, а також повітряний командний пункт ВМС США. Його ще називають “літаком судного дня”.

Він призначений для зв’язку зі стратегічними атомними ракетними крейсерами, які є носіями міжконтинентальних балістичних ракет. Мовиться про підводні човни класу Ohio.

На борту кожної субмарини може перебувати до 24 ракет Trident II D5, що здатні нести ядерні боєголовки.

E-6B Mercury є модифікацією пасажирського лайнера Boeing 707-320. Він може розвивати швидкість 981 км/год за крейсерської швидкості 842 км/год і здатний підійматися на висоту до 12,8 км. Практична дальність становить – 11 760 км.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube