В Україну з Італії завезли токсичний рис


09:5825.02.2023

В Україну надійшла партія рису, у якому перевищено допустимий рівень кадмію.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

У відомстві зазначили, що до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшло повідомлення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF), стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії.

«Виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021)», – йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі пояснили, що кадмій може накопичуватися в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років.

«Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини», – наголосили фахівці.

Українців, у разі виявлення в обігу цієї продукції, закликали повідомляти у Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за номером (0372) 553409 або звертатися до територіальних управлінь.

Нагадаємо, перед тим ІншеТВ повідомляло, що в Україну завезли небезпечні французькі сири – в них виявили патогенні бактерії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube