В Україну завезли небезпечні французькі сири – в них виявили патогенні бактерії (ФОТО)


09:1922.02.2023

В Україну з Франції завезли сири, у яких були виявлені бактерії Listeria monocytogenes.

 Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Так, за даними системи оповіщення RASFF, у сирі виявлено лістерію – бактерію, яка небезпечна для життя та здоров’я людини.

«Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 08.02.2023 р. №2023.0841-fup4 стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувався з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France ; експортер : Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080)», – йдеться у повідомленні.

В Україну завезли небезпечні французькі сири - в них виявили патогенні бактерії (ФОТО) 1
В Україну завезли небезпечні французькі сири - в них виявили патогенні бактерії (ФОТО) 3

У відомстві зазначили, що після вживання заражених продуктів, Listeria мігрує від кишківника до центральної нервової системи і статевих органів.

«Клінічні прояви лістеріозу включають менінгіт, менінгоенцефаліт, сепсис, перинатальні інфекції і гастроентерит», – наголосили у Держпродспоживслужбі.

Фахівці відомства закликали повідомляти про виявлення обігу цієї продукції в Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за телефоном (0372) 553409 або звертатися до територіальних управлінь.

Нагадаємо, перед тим ІншеТВ повідомляло, що в Україну завезли заморожені суміші морепродуктів з перевищенням допустимого рівня кадмію



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube