FT: у перші дні вторгнення росія збила кілька власних літаків


09:0724.02.2023

У перші дні повномасштабного вторгнення рф в Україну російські окупанти збили кілька власних літаків. Про це йдеться в розслідуванні Financial Times, передає УНН.

За словами двох західних і українського чиновника, росії не вистачало пілотів із досвідом бойових дій із залученням наземних сил, які також були готові до польотів.

“Можливо, це не двозначне число, але це більше, ніж один чи два російські літаки… Було багато братовбивств”, – розповів колишній високопоставлений чиновник США, припустивши, що у країни-агресора “не було пілотів з бойовим досвідом, які б хотіли літати над Україною і ризикувати своєю шиєю в тому божевільному середовищі”.

Заступник голови української військової розвідки Вадим Скібіцький підтвердив слова іноземного колеги.

“Це сталося. З артилерійських підрозділів, з танків, і ми навіть це бачили з наших перехоплень їхніх розмов. Вони збивали власні вертольоти й збивали власні літаки”, – резюмував він.

Видання зазначає, що на землі просування росії відбулося ціною величезних втрат і не допомогло їй захопити жодного великого міста, окрім Херсона. До кінця березня війська були “в такому жалюгідному стані”, що відійшли з більшої частини центральної та північно-східної України, що було представлено як “жест доброї волі”. Геніальний план виявився невдалим, резюмують журналісти.

“росія облажалася. (Начальник Генштабу зс рф валерій, – ред.) герасимов спочатку не хотів так заходити з усіх боків. Але фсб і всі інші переконали його, що всі чекають, коли він з’явиться, опору не буде”, – сказав Скібіцький.

Читайте: В Варшаві пройшов з’їзд російської опозиції – розглянули Революційний акт, вирішили перезаснувати Росію (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube