МОК залишив чинною дискваліфікацію росіян та білорусів


15:5722.02.2023

Міжнародний олімпійський комітет не планує знімати санкції з російських та білоруських спортсменів. Про це йдеться у заяві МОК, опублікованій 22 лютого, пише Кореспондент.

В оприлюдненому документі нагадали, що дискваліфікацію на атлетів із країн-агресорів наклали за розв’язану війну в Україні.

Крім того, в організації підтвердили, що продовжать надавати допомогу українським спортсменам, які постраждали від агресії.

“МОК наклав безпрецедентні санкції на російські та білоруські держави та уряди, які несуть одноосібну відповідальність за цю війну: не проводилися міжнародні спортивні заходи в Росії та Білорусі; відсутність прапорів, гімнів чи інших національних символів; і жодних урядових або державних чиновників, акредитованих на які-небудь міжнародні спортивні заходи: ці санкції були введені в дію в лютому 2022 року, а потім були додатково посилені та підтверджені нещодавнім Олімпійським самітом 9 грудня 2022. Вони залишаються чинними.

Зараз, коли війна вирує вже більше року, весь Олімпійський рух має намір допомагати українським спортсменам усіма можливими способами, адже ми всі хочемо бачити сильну команду Національного олімпійського комітету України на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році та Зимових Олімпійських іграх у Мілані в Кортині у 2026 році”, – наголосили у МОК.

Читайте: Томас Бах закликав уряди не втручатися у рішення МОК



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube