До “Армії відновлення” залучено майже 6,5 тисяч безробітних, – Мінекономіки


06:3821.02.2023

Відновленням України, серед інших, займаються і безробітні. Вони займаються суспільно корисними роботами в залежності від потреб конкретного регіону.

Про це повідомляє Кабмін.

“З початку цього року до “Армії відновлення” було залучено майже 3 тисячі безробітних, які виконують суспільно корисні роботи. Нещодавно такі роботи було розпочато в Миколаївській області, яка стала одинадцятим регіоном, що долучився до проекту. Загалом з початку його старту восени 2022 року майже 6,5 тисяч безробітних отримали від держави оплату за виконання робіт з відновлення на загальну суму 40 млн гривень”, – повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Зазначається, що найбільше безробітних залучено до “Армії відновлення” в Полтавській області – 2018 осіб. За нею йде Київська – 1099 осіб, Сумська – 1064 особи, Донецька – 938 осіб.

За виконання таких робіт безробітні отримують оплату в розмірі щонайменше 6,7 тис. гривень. Це більше, ніж середній розмір виплати допомоги з безробіття, який отримує людина, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості.

Безробітних залучають до розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених в результаті бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток, надання соціальних послуг в Пунктах незламності.

Читайте: Десятий пакет санкцій: в ЄС вважають законним використання російських заморожених активів для відновлення України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube