Десятий пакет санкцій: в ЄС вважають законним використання російських заморожених активів для відновлення України


22:0009.02.2023

Європейський Союз готує десятий пакет санкцій проти рф та вважає законним використання російських заморожених активів для відновлення України. Про це на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським та Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн заявив Президент Європейської ради Шарль Мішель, передає кореспондент УНН.

“Ми будемо тиснути на кремль. Ми готуємо десятий пакет санкцій. Ми будемо все робити для того, щоб вони були послідовними, і щоб всі винні у злочинах та агресії були притягнуті до відповідальності. Ми будемо робити все, щоб встановити правосуддя. І, зокрема, використовувати важіль блокування та замороження російських активів”, – заявив Шарль Мішель.

Деталі

У свою чергу, Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила на тому, що нові санкції будуть запроваджені проти політичних лідерів, та десятий пакет матиме додаткові обмеження проти російської військової машини.

“росія має заплатити ціну за цю всю кров, яку пролила. Ми готуємо десятий пакет санкцій. По-перше, ми втілимо ці санкції проти політичних лідерів. А також, ми дуже уважно почули ваші думки, Володимире, минулого тижня. Ми будемо карати пропагандистів путіна, бо вони роблять жахливі речі і в рф, і за межами”, – заявила вона.

Читайте: Велика Британія ввела нові санкції проти Росії – там близькі до Путіна і армії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube