Двом українським захисникам встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms (ФОТО)


21:4320.02.2023

Андрій Гідзун та Віталій Іващук — перші українські пацієнти, яким встановлять високотехнологічні біонічні протези від Open Bionics.

Це стало можливим завдяки стратегічному партнерству між Mastercard та Superhumans Center.

Про це повідомляють в МОЗ України, передає Інше ТВ.

Hero Arms виробляються індивідуально, тож, перш ніж встановлювати протези, пацієнту потрібні вимірювання, тестування тощо. Для проходження цих процедур військові разом із інженерами, а також командами Superhumans і Open Bionics вирушили до Мюнхена.

У Мюнхені 30-річний Андрій та 24-річний Віталій мали змогу протестувати біонічні протези. Хлопці вперше за багато місяців змогли взяти до руки склянку з водою, олівець, маленький м’ячик. Емоції цього моменту важко передати словами. Обидва військових кажуть, що використовувати Hero Arm їм було доволі просто: принцип роботи біонічного протеза зрозумілий, за лічені хвилини м’язова пам’ять переймає функцію управління рукою. Свої персональні протези хлопці отримають уже протягом кількох тижнів. Згодом, після початку повноцінної роботи клініки Superhumans у Львові, всі етапи протезування будуть виконуватися в Україні.

Superhumans та Open Bionics співпрацюють уперше, але розраховують на те, що це партнерство буде довготривалим.

Партнери також організували навчання для трьох українських інженерів-протезистів на базі Open Bionics.

Як нагадуєть в МОЗ, Superhumans – сучасна клініка протезування, реконструкції та реабілітації, що незабаром відкриється у Львові. Наразі лікарня завершує устаткування медичних корпусів. Послуги Superhumans будуть безоплатними для постраждалих від війни, лікарня фінансується донорами та партнерами.

Як повідомляло Інше ТВ, Сталеві люди. Як військовим повертають ноги і руки, втрачені на війні з Росією



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube