Три тисячі українців освоять військову техніку в Німеччині – Пісторіус


19:0020.02.2023

Німеччина дуже швидко реагує на потреби України та вже підготувала 600 сержантів, зазначив Борис Пісторіус.

Три тисячі українських військових пройдуть навчання щодо використанні сучасної бойової техніки у Німеччині до кінця цього року. Про це сказав міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час відвідування військової бази біля міста Мунстер, де проходять навчання танкісти ЗСУ, повідомляє Кореспондент.

“З початку війни ми підготували 1200 українських військових, до кінця цього року їхня кількість перевищить три тисячі”, – заявив Пісторіус.

Він уточнив, що йдеться про різні види техніки, а також зазначив, що навчання є особливо сильною стороною Бундесверу.

Міністр додав, що Німеччина дуже швидко реагує на потреби України, зокрема вже підготувала 600 сержантів, яких Пісторіус назвав “хребтом армії”. Навчання не менш важливе, ніж постачання техніки та боєприпасів, наголосив він.

Пісторіус був приємно здивований тим, як швидко українці опановують найсучаснішу техніку, їх винахідливість та креативність. Він також зазначив, що це взаємно корисний процес, адже німецькі солдати також отримують багато від тих, хто має справжній бойовий досвід.

Він назвав Мунстер “ідеальним місцем” для підготовки солдатів – там розміщена танкова школа з усім необхідним для якісної підготовки. Це найбільший у Німеччині навчальний майданчик.

Читайте: У Німеччині оцінили «мирну ініціативу» Китаю щодо України: територіальні поступки на користь росії виключені



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube