У Німеччині оцінили «мирну ініціативу» Китаю щодо України: територіальні поступки на користь росії виключені


21:1618.02.2023

Коментуючи “мирну ініціативу” Китаю на Мюнхенській безпековій конференції, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що необхідно використовувати кожен шанс на мир, але територіальні поступки на користь росії виключені.

Про це пише DW, передає Інше ТВ.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок привітала намір Китаю представити свій мирний план щодо припинення війни росії проти України, але при цьому виключила можливість будь-яких територіальних поступок на користь рф. Про це вона сказала на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, 18 лютого.

“Справедливий мир передбачає, що той, хто порушив територіальну цілісність, а саме росія, виводить свої війська з окупованої країни. Мир у всьому світі заснований саме на тому факті, що ми всі визнаємо територіальну цілісність та суверенітет кожної країни”, – наголосила Бербок.

Вона додала, що позиція Німеччини полягає в тому, що без виведення всіх російських військ з України немає шансів на припинення війни, а всі вимоги припинити війну шляхом територіальних поступок України росії є неприйнятними. “Це означало би перетворити жителів України на здобич росії. Ми не робитимемо цього”, – наголосила міністерка.

Водночас, коментуючи анонсований Китаєм “мирний план”, Бербок зазначила, що “необхідно використовувати кожен шанс на мир”.

Як повідомляло Інше ТВ, До кінця лютого Китай обіцяє представити свій варіант «політичного врегулювання українського питання»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube