«Моя історія війни»: в Миколаєві відкрилась особлива виставка (ФОТО)


09:1118.02.2023

17 лютого у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу виставка «Моя історія війни», яка відбувається в рамках проєкту «Виклик: творчість проти війни», розпочатого у травні 2022 року.

Про це повідомила автор проекту, голова Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова, передає Інше ТВ.

Сьогоднішня виставка «Моя історія війни» розповідає про мужніх і сміливих миколаївців. Це історії надії, коли жінки чекають на своїх синів та чоловіків попри страшну звістку «зниклий безвісти». Історії сміливих миколаївців, які свідомо відклали пензлі та взяли до рук зброю, аби стати на захист України. Історії про волонтерів та благодійників, що з перших днів війни працюють для підтримки бійців ЗСУ. Це історії пережитого жаху, коли намагаєшся врятувати своїх дітей від окупантів. Історії розшуку рідних, відсутність зв’язку, втечі із зруйнованого ракетами дому, болісне розставання з рідними людьми… У кожного своя пережита історія війни, і тільки одне нас усіх єднає – Україна.

Для виставки свої роботи представили 18 митців-учасників проєкту «Виклик». Вони презентували понад 80 виробів сучасних і традиційних видів мистецтва. Майже усі вони експонуються вперше.

Також до заходу долучилися в онлайн форматі миколаївські майстри, які сьогодні через війну опинилися у різних куточках країни або за її межами. Їх участь у проєкті відображені світлинами, які вони надіслали.

Під час заходу на виставковому арт-просторі працювала локація, яка наочно демонструвала роботу майстрів на культурному фронті. Війна створила такі умови для мистецтва, аби воно швидко трансформувалось і пристосувалось до реалій сьогодення. Тепер витвори митців несуть не тільки естетичне задоволення та підіймають бойовий дух українців, вони приносять максимальну користь у боротьбі за нашу Перемогу. Бійці культурного фронту використовують свої навички у плетінні маскувальних сіток, виготовленні окопних свічок, в’язанні зимових шкарпеток, шитті балаклав та створенні патріотичних оберегів. Під час заходу Центральна бібліотека підготувала усі ці необхідні речі, зроблені власноруч нашими майстрами, аби передати бійцям на передову.

Як повідомляло Інше ТВ, «Карнавал» Ольги Дробишевої: в Миколаєві в Щедрий вечір відкрилась чергова виставка (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube