На «Берлінале» покажуть 6 українських стрічок і два фільми про Україну


23:1015.02.2023

У програмі цьогорічного «Берлінале» – шість українських стрічок і два фільми про Україну.

Про це повідомили в ДержКіно України, передає Інше ТВ.

Берлінський міжнародний кінофестиваль у 2023 році триватиме з 16 до 26 лютого.

Українські фільми у програмі фестивалю:

«We Will Not Fade Away / Ми не згаснемо» Аліси Коваленко

Документальний фільм оповідає історію дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та їх надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір. Стрічку створено за підтримки Держкіно. Фільм представлено у програмі Berlinale Generation. Покази проходитимуть 19, 22, 23, 24, 25 лютого.

«Ти мене любиш? / Do you love me?» Тоні Ноябрьової

Фільм про історію дорослішання 17-річної Кіри, яка стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. Стрічку створено за підтримки Держкіно. Фільм представлено у програмі Panorama. Покази проходитимуть 20, 21, 22, 24, 25, 26 лютого.

«Залізні Метелики / Iron Butterflies» Романа Любого

Документальний фільм, який досліджує обставини збиття літака MH17, риторику російських пропагандистів навколо цієї події та реакцію світової спільноти на цей злочин. Стрічку створено за підтримки Держкіно. Фільм представлено у програмі Panorama. Покази проходитимуть 19, 21, 22, 23, 24, 25 лютого.

«Східний фронт» Євгена Титаренка та Віталія Манського

Стрічка представляє погляд на війну крізь призму українських парамедиків. Фільм представлено у програмі Encounters. Покази проходитимуть 24, 25, 26 лютого.

«Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко і Даніеля Асаді Фаезі

Стрічка розповідає про українських дітей-біженців, що знайшли прихисток у колишній німецькій казармі. У своїх іграх діти відкривають військові символи з минулого та пов’язують їх зі своїм досвідом. Фільм представлено у програмі Generation Kplus. Покази проходитимуть 20, 21, 22, 23, 25 лютого.

«Це побачення» Надії Парфан

Ігрова стрічка про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. Фільм представлено у програмі Berlinale Shorts. Покази проходитимуть 19, 21, 23, 24, 25 лютого.

Фільми про Україну у програмі фестивалю:

“Superpower” / «Суперсила» Шона Пенна та Аарона Кауфманна.

Документальна стрічка про російсько-українську війну. До фільму увійшли кадри, зняті в Україні ще в листопаді 2021 року, а також розмова із Володимиром Зеленським про життя у Києві на початку вторгнення.

Фільм представлено у програмі Berlinale Special Gala.

Покази проходитимуть 17, 28 лютого.

“W Ukrainie” / «В Україні» Томаша Вольського та Пйотра Павлюса.

Фільм-дослідження режисерів, що описує їх подорож від заходу через Київ у Харків. Цей маршрут веде їх разом з глядачем глибоко в досвід війни, від спостереження за її наслідками на вулицях до проживання разом з українцями жахіть російської агресії.

Фільм представлено у програмі Forum.

Покази проходитимуть 18, 19, 22, 25, 26 лютого.

Також в межах Європейського кіноринку на 73-му Берлінському міжнародному кінофестивалі відбудеться панельна дискусія про можливості фінансування українського аудіовізуального контенту.

Як повідомляло Інше ТВ, Весняна прем’єра невесняного фільму: в квітні на екрани виходить «Бачення метелика» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube