Піраміди Єгипту після будівництва виглядали інакше – вчені розкрили таємницю (ФОТО)


23:0313.02.2023

Вчені довідалися, як виглядали стародавні єгипетські піраміди, коли їх будували. Ці вікові споруди не були піщано-коричневого кольору, як сьогодні. Вони були вкриті білим вапняком, через що сяяли під яскравим сонячним світлом.

Про це повідомляє Live Science, передає Апостроф.

Так, за тисячоліття піраміди змінилися. Коли стародавні єгипетські піраміди Гізи були споруджені, вони не виглядали піщано-коричневими, як це сьогодні виглядає; швидше вони були покриті шаром блискучої осадової породи. І вапнякове облицювання надавало пірамідам гладкого полірованого шару, який сяяв яскраво-білим кольором під жарким єгипетським сонцем.

Піраміди Єгипту після будівництва виглядали інакше - вчені розкрили таємницю (ФОТО) 1

Виявляється, що будівельники використали близько 6,1 мільйона тонн вапняку лише під час будівництва Великої піраміди у Гізі. Існує теорія, що це покриття могло сильно постраждати під час землетрусу 1303 року нашої ери. Разом з тим, покриття досі прикрашає вершину піраміди Хефрена в Гізі. В окрузі вершини є залишки покриття, завдяки чому складається враження, що одна вершина розташована на іншій поверхні. При зведенні нижня частина цієї унікальної будови мала покриття з червоного граніту. На вершинах пірамід Гізи зараз немає нічого, але спочатку їх покривали сумішшю золота із залізом.

Піраміди Єгипту після будівництва виглядали інакше - вчені розкрили таємницю (ФОТО) 3

Зважаючи на той факт, що раніше піраміди виглядали дуже розкішно, сьогодні відсутність багатьох деталей може виглядати як відкрита рана. Вченим належить розкрити ще чимало секретів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube