Рашисти очікують наступу ЗСУ на двох напрямках


12:4913.02.2023

Міноборони Великої Британії зазначає, що російські військові не знають, де ЗСУ розпочнуть свій наступ, тому зміцнюють позиції і на луганському, і на запорізькому напрямках.

Про це сказано в повідомленні британської розвідки, яке та опублікувала у Twitter.

Там сказано, що зображення з деяких джерел вказують на додаткове посилення російських угрупувань в центральній частині Запорізької області – особливо поблизу села Тарасівка. РФ встановила оборонні укріплення також між містами Василівка та Оріхів. 

Хоча оперативний фокус війни сьогодні зосереджений саме на Донбасі, окупанти стурбовані охороною країв доволі протяжної лінії фронту. Саме про це свідчить будівництво додаткових укріплень та перекидання в регіон нових сил.

У розвідці нагадують, що протяжність лінії фронту в Україні становить приблизно 1 288 км, а лінія фронту в окупованій Росією Запорізької області – 192 км. 

Проте у Лондоні вважають, що потужний спротив населення в Запоріжжі підірве життєздатність російського “сухопутного мосту” – він сполучає Ростовську область РФ та Крим. Що стосується Луганської області, то український успіх там ще більше послабить військову мету РФ щодо “визволення” Донбасу. 

“Вирішити, якій з цих загроз протидіяти насамперед, ймовірно, є однією з центральних дилем для російських фахівців з оперативного планування”, – зазначають у Міноборони Британії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube