Москва готує мітинги в Європі перед Мюнхеном і Рамштайном


13:0813.02.2023

Основні вимоги мітингувальників: припинення бойових дій, початок перемовин Києва та Москви, скасування антиросійських санкцій і військової допомоги Україні.

РФ готує проведення мітингів у Європі для посилення проросійських настроїв — RLI

© Василь Артюшенко, ZN.UA

Аналітики Robert Lansing Institute пишуть, що неспроможність РФ впливати на рішення в НАТО підштовхує агресора до організації в країнах Європи масових мітингів “солідарності”, мета яких – просування проросійських наративів, передає ZN.UA.

Схожі дійства відбувалися у комуністичній Москві під час холодної війни, сказано в повідомленні RLI. 

Пройти нові акції повинні напередодні Мюнхенської безпекової конференції, яка має відбутися 18 лютого.

Ще одна мета мітингів – провокування народних заворушень у зв’язку з антиросійськими санкціями та наданням Україні військової допомоги. Мітингарі будуть намагатися викликати у європейців сумніви щодо єдності Заходу в питанні протидії російській збройній агресії.

Аналітики зазначають, що під час підготовки цих мітингів прослідковується тенденція проведення демонстрацій та пікетів в тому числі й біля військових баз США. 

“Інший варіант – зібрати натовпи біля інших об’єктів військової інфраструктури союзників по НАТО, де займаються підготовкою українських військовослужбовців”, – йдеться у повідомленні.

При цьому в RLI зазначають, що ці мітинги дадуть хорошу можливість розкрити російську агентуру. 

РФ планує провести такі акції не лише Великій Британії, але й у Португалії 16-18 лютого. Організаторами там буде “Португальська рада миру та співробітництва” – правонаступниця прокомуністичної організації “Рух за мир у Португалії”. 

“Організатори акцій вимагатимуть припинення бойових дій в Україні, поновлення прямого політичного діалогу з Москвою, відмови від санкційної політики, а також вимагатимуть від уряду Португалії припинити надання військової допомоги Україні тощо”, – стверджують у RLI.

18 лютого одна з демонстрацій запланована й у Мюнхені. Вона повинна пройти під гаслом “Переговори замість стрілянини”. Організатор – “Громадська ініціатива проти проведення конференції НАТО з безпеки”.

Також 26 лютого о 12:00 (за місцевим часом) заплановано мітинг біля бази НАТО в Рамштайні під гаслом “Зупинимо експорт зброї НАТО в Україну з метою запобігти Третій світовій війні”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube