Німеччина закликала справедливо розподіляти українських біженців


11:5213.02.2023

Необхідно полегшити навантаження на країни Східної Європи, які вже прийняли мільйони біженців із України, вважає міністр внутрішніх справ ФРН.

Про це пише DW, передає Інше ТВ.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер закликала справедливіше розподіляти біженців з України на території Європейського Союзу. “Для мене очевидно, що, якщо трапиться черговий масовий приток біженців з України, то вони мають бути краще розподілені в Європі”, – сказала Фезер в інтерв’ю тижневику Bild am Sonntag, опублікованому в неділю, 12 лютого.

Фезер уточнила, що навантаження слід полегшити східноєвропейським країнам. “На даний момент Польща прийняла понад 1,5 млн українських біженців, Іспанія – 160 тисяч. Так продовжуватися не може”, – сказала глава МВС Німеччини.

За словами Ненсі Фезер, 8 із 10 біженців, яких минулого року прийняла Німеччина, – з України. Загалом у ФРН, рятуючись від війни, прибуло понад 1 млн осіб. Водночас влада країни докладає зусиль, щоб обмежити нелегальну міграцію з інших країн. “Не можна встановлювати ліміт для жінок і дітей, які втекли з України. Тому ми багато зробили для обмеження нелегальної міграції з інших країн, наприклад, за допомогою інтенсивнішого прикордонного контролю”, – пояснила вона.

На початок лютого 2023 року понад 8 млн. жителів України стали біженцями та переїхали до країн Європи, йдеться у звіті Управління верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН). Із них 4,8 млн осіб подали заявки на набуття статусу тимчасового резидента в країнах ЄС. Найбільше українських біженців в абсолютних значеннях зареєстровано у Польщі та Німеччині. Якщо порівнювати з населенням країн, то найбільше українців прийняли Чехія, Естонія, Латвія та Литва, йдеться у звіті ООН.

Як повідомляло Інше ТВ, Кількість біженців з України в Німеччині зі статусом тимчасового захисту зменшилася на 140 тис., що віддалило їхнє загальне число в Європі від 5 млн – ООН



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube