У РФ немає достатніх ресурсів для широкомасштабного наступу – ГУР


18:2311.02.2023

РФ не має достатніх ресурсів, щоб почати широкомасштабний наступ до річниці повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого, повідомляє  ГУР Міністерства оборони України в суботу, пише Iнтерфакс.

“У той час як поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ Росії, українська військова розвідка повідомляє, що Росія вже почала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває і сьогодні”, — зазначив представник військової розвідки України Андрій Черняк у коментарі виданню Kyiv Post.

За його словами, РФ планує в найближчі тижні активізувати свої зусилля на сході України, зазначивши, що зараз вона “намагається знайти слабкі місця в нашій обороні”. “Однак, за нашою інформацією, у російського командування немає достатніх ресурсів для широкомасштабних наступальних дій. Головною метою російських військ залишається досягнення хоча б будь-якого тактичного успіху на сході України”, – сказав представник ГУР.

Черняк також наголосив, що у РФ не вистачає високоточної зброї. “Росія стикається з нестачею високоточної зброї, і попри це вона продовжить використовувати ракетний терор проти мирного населення в Україні. Росіяни вже використали понад 80% високоточних ракет. Вони намагаються відновити своє виробництво, але поки що це їм не вдається”, — підсумував представник військової розвідки України.

Читайте: Жодних стратегічних цілей, які путін оголошував на початку повномасштабної агресії, не досягнуто – ГУР про наступ (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube