Україна отримала від Німеччини 334 тонни енергетичного обладнання


17:3211.02.2023

З липня 2022 року в Україну від німецьких партнерів надійшли 43 вантажі гуманітарної допомоги вагою близько 334 тонн, яка складається з обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.

“Тільки за останній тиждень було доставлено 4 вантажі загальною вагою понад 59 тонн”, – повідомило Міністерство енергетики України, пише Iнтерфакс.

Зокрема, в рамках кампанії Німецько-Українського енергетичного партнерства з надання донорської підтримки Міністерство енергетики України отримало від німецького оператора мережі Stromnetz Berlin GmbH 40 трансформаторів.

Як зазначили в міністерстві, серед обладнання, що надійшло від німецьких партнерів, також генератори, арматура для повітряних ліній, розподільне та освітлювальне обладнання, електричні інструменти.

“Я вдячний Німеччині за те, що в такий складний час вона поруч з Україною та українцями. Це обладнання в поєднанні з героїзмом наших енергетиків допомагає повертати в будинки українців світло і тепло”, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте: Міністр оборони Німеччини сказав, коли в Україну може прибути перший батальйон танків Leopard 2



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube