Залужний у розмові з Міллі підтвердив використання росією морських дронів (ВІДЕО)


17:4311.02.2023

Вчора російські канали розповсюджували інформацію і відео про те, як морський дрон атакував опору моста в Затоці на Одещині, але офіційних повідомлень з нашої сторони не було до цього часу.

І ось це підтвердження є, воно від Валерія Залужного в повідомленні про телефонну розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

-Поінформував свого колегу про підсумки останньої масованої ракетної атаки ворога, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони і вкотре подякував за їхнє надання. Поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.

Ми також обговорили перебіг бойових дій. Найбільш напружена ситуація сьогодні на Донецькому напрямку, тут противник здійснює щодня до 50 атак. Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки. Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста. Запорука успіху на полі бою – ефективне вогневе ураження, що потребує відповідної кількості озброєння та боєприпасів.

Подякував генералу Міллі за розуміння потреб Сил оборони для відсічі російської збройної агресії, значний персональний внесок у наближення нашої Перемоги і непохитну підтримку України, – сказано в повідомленні.

Зазначимо, що атака морським дроном моста в Затоці – не єдине свідчення того, що рф намагається загострити ситуацію в Чорному морі. Так, сьогодні вночі рашисти скинули 4 авіабомби на острів Зміїний. Звертає на себе увагу і те, що відбувається це з наближенням річниці початку кривавого нападу на Україну.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube