Палата представників США проголосувала за скасовування вимоги вакцинації від COVID-19 для іноземних авіапасажирів


09:3910.02.2023

Палата представників США проголосувала за скасовування вимоги щодо вакцинації від COVID-19 для більшості іноземних авіапасажирів, передає УНН з посиланням на Reuters.

У червні адміністрація Байдена скасувала свою вимогу, яка зобов’язувала людей, які прибувають до США літаком, мати негативний результат на COVID. Проте таке рішення не скасовувало вимог Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC).

У вівторок, у Білому домі заявили, що там виступають проти законопроекту, аргументуючи це тим, що вимога про вакцинацію «дозволила близьким людям по всьому світу возз’єднатися, одночасно зменшуючи поширення COVID-19 та навантаження, яке він покладає на систему охорони здоров’я у Сполучених Штатах».

У Білому домі планують покласти край надзвичайній ситуації в галузі охорони здоров’я, яку викликав COVID. .

“Дивлячись на те, як ми наближаємося до закінчення надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я, адміністрація розгляне всі відповідні політики, включаючи цю”, – заявили у Білому домі.

У CDC заявили, що вакцини продовжують залишатися найважливішим інструментом охорони здоров’я для боротьби з COVID-19,там рекомендують вакцинувати всіх мандрівників.

Проте асоціація подорожей США заявила, що «необхідність у цій вимозі давно відпала”.

За скасовування вимоги вакцинації від COVID для іноземних авіапасажирів проголосували 227 представників уряду, а проти 201.

Читайте: В Україні не планують вводити локдаун через коронавірус під час війни – МОЗ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube