Українці не вибачать Путіна – Зеленський


09:2110.02.2023

Володимиру Путіну, який став ініціатором війни Росії проти України, не вибачать ні українці ні інші країни. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю SPIEGEL, пише Кореспондент.

“Українці не пробачать Путіна. Та й більшість країн світу вже давно списали нинішнє російське керівництво з рахунків. Це нагадує мені кінець Гітлера: коли він програв світову війну, він все ще продовжував бомбити Лондон. Він зробив це, хоч і не був дурний”, – сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що між Україною та Росією величезна прірва, як політична, так і історична.

“Це питання світогляду. І результатом його (Путіна – ред.) світогляду є: зруйновані території, зневага до міжнародного права, прав людини, зневага до всього живого”, – наголосив український лідер.

На думку Зеленського, нинішнього президента Росії неможливо зупинити, “бо Путін – це дракон, якому потрібно їсти: щоб задовольнити його апетит, ви даєте йому одну країну за іншою або принаймні їхню частину”.

Він же сказав, що розчарований політикою деяких країн, які не поспішають вводити санкції проти РФ або гальмують з поставками озброєння.

“Я сказав главі держави, який відчув себе ображеним мною – і я маю сказати, що це був не Олаф (Шольц), – що постачання десяти танків не має сенсу. Я мав на увазі таке: справа не в кількості танків, і немає сенсу торговутися з цього. Це скоріше політичне рішення, як і санкції, постачання танків означає лише те, що ми всі єдині проти російської агресії, а завтра це будуть не танки, а літаки чи щось ще.

Як тільки росіяни опиняться на вашому кордоні, вам доведеться пожертвувати життям своїх людей. Тому те, що сьогодні робить Україна, є сприятливішим для вашої країни”, – сказав Зеленський.

Читайте: Виступ Зеленського в Європарламенті. Трансляція (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube