До “Гвардії наступу” подано вже 10,5 тисяч заявок лише через сайт, серед добровольців є й дівчата


06:4509.02.2023

Середній вік кандидатів складає 33 роки.

Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає «ЛіГА.Новини».

Він наголосив, що через сайт подано близько 10 500 заявок, через Центр надання адміністративних послуг – 6500. Ще близько 3500 дзвінків надійшло на гарячу лінію. За словами Клименка, “вона справді гаряча, телефон не замовкає”.

“Ми задоволені, що не лише хлопці пішли. Середній вік кандидатів на вступ до цих бригад на сьогоднішній день складає 33 роки. Найстаршому 69 років – був у нас один такий кандидат. Звичайно, ми не можемо його взяти, але маємо й такі приклади”, – сказав голова МВС.

Серед добровольців є молоді хлопці 18, 20, 22 років, а також зареєструвалися 600 дівчат. За словами Клименка, дівчата зможуть працювати у різних підрозділах штурмових бригад, зокрема медичних, логістичних та розвідувальних.

Міністр зазначив, що 60% добровольців подали заявки до підрозділів Нацгвардії. При цьому найпопулярніші бригади на даний момент – “Лють” (Нацполіція) та “Сталевий кордон” (Держприкордонслужба).

Він наголосив, що у МВС намагаються скоротити час проходження військово-лікарської комісії до двох діб. Далі кандидати проходять фізичні та психологічні випробування.

Коментуючи вікові обмеження, Клименко сказав, що максимальний вік – близько 55 років. Однак це залежить від того, хто вступає до штурмової бригади. Особа повинна пробути на контракті три роки, тому якщо контракт ще не підписано, то максимальний вік добровольця може бути 52 роки.

Як повідомляло Інше ТВ, Нацгвардійці «приземлили» ворожий гелікоптер Мі-24 під Бахмутом (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube