МАГАТЕ провело ротацію моніторингових місій на кількох АЕС України


15:0107.02.2023

На кількох українських атомних електростанціях, у тому числі й на Запорізькій АЕС, яка перебуває під окупацією, відбулася ротація постійних моніторингових місій МАГАТЕ. Про це повідомляє прес-служба Державної інспекції з ядерного врегулювання, пише Кореспондент.

Зазначається, що вчора, 6 лютого, відбулася ротація місії МАГАТЕ на Запорізькій та Південноукраїнській АЕС, а 4 лютого 2023 року – на Рівненській та Чорнобильській АЕС.

“Напередодні зміни групи експертів Агентства в онлайн-форматі відбулася зустріч в.о. голови Держатомрегулювання – головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова, в.о. генерального директора ВП ЗАЕС Дмитра Вербицького, головного інженера станції Ігоря Мурашова з новою командою місії МАГАТЕ. У ході онлайн-конференції сторони обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, що склалася на сьогоднішній день, плани роботи місії МАГАТЕ на станції, найголовніші питання безпечного функціонування станції, яка з 4 березня 2022 року перебуває під окупацією російських загарбників”, – йдеться в повідомленні.

Читайте: МАГАТЕ: На АЕС України не знайдено військової техніки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube