До “Гвардії наступу” подали заявки понад 8 тисяч добровольців


13:0707.02.2023

До “Гвардії наступу”, яка буде орієнтована на звільнення території, уже подали заявки понад 8 тисяч добровольців. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, пише УНН.

“Загалом до “Гвардії наступу” на сьогодні подали заявки більше 8 тисяч добровольців. Усі вони будуть проходити співбесіду та перевірки”, – наводить слова Клименка пресслужба.

“На цей момент найбільше добровольців записалося в Національну гвардію, але там і більше бригад. У Нацгвардії шість бригад, в Нацполіції – одна та поки що одна – у Держприкордонслужбі. Набір триватиме 60 днів. Це не сталий процес, ми з кожним добровольцем проводимо співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряємо його фізичні та ментальні здібності і проводимо спеціальні перевірки. Оскільки ті особи, які йдуть на службу, не можуть мати судимостей”, – сказав Клименко.

Він зазначив, що рекрутинг відбувається за принципом індивідуального підходу.

“Доброволець, який заповнює анкету, приходить в ЦНАП, на сайті або по «гарячій лінії», він пише спеціалізацію і сам обирає бригаду. Коли приходить на співбесіду, доброволець каже, що може управляти танком або БТРом, або він снайпер, або – лікар. Ми індивідуально підходимо до кожного. До того ж якщо доброволець обирає розвідку – ми його випробовуємо, якщо мінометний підрозділ – він буде вчитися стріляти з міномету”, – розповів Клименко.

Він також додав, що “Гвардія наступу” буде орієнтована на звільнення території: “Ми будемо працювати на наступ. Поки ЗСУ обороняють рубіжи, ми готуємось до визволення наших територій”.

Читайте: Гвардія Наступу: на Миколаївщині стартував набір добровольців (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube