В росії продовжують представляти війну в Україні як загрозу російській безпеці і будуть маніпулювати законами – ISW


12:2304.02.2023

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), російські чиновники використають продовження режиму “терористичного рівня” для посилення правоохоронних заходів і забезпечення підтримки своїх дій в Україні.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на ISW.

Російські чиновники продовжують впроваджувати інформаційну операцію про те, що війна в Україні є прямою загрозою російській безпеці за допомогою законодавчих маніпуляцій.

Брянська і Курська області оголосили 3 лютого, що вони продовжують “жовтий” рівень терористичної загрози на невизначений термін “у зв’язку з необхідністю посилення заходів з охорони та оборони російської території”.

На думку військових аналітиків, чиновники цих областей, ймовірно, використають новий режим “терористичного рівня” для посилення правоохоронних заходів з метою придушення “внутрішнього інакомислення”, частково для представлення війни в Україні як такої, що безпосередньо загрожує внутрішній безпеці Росії, щоб забезпечити подальшу підтримку “російським операціям”.

У звіті йдеться і про те, що адміністрація Байдена оголосила 3 лютого про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,2 млрд доларів, що включає високоточні ракети великої дальності для HIMARS.

Експерти зазначають, що президент Росії Володимир Путін продовжив свою кампанію проти деяких “опозиційних голосів” у внутрішньому інформаційному просторі, продовжуючи надавати платформу для критично налаштованих націоналістичних військових блогерів.

Зокрема, йдеться про арешти ймовірного адміністратора Telegram-каналів “Новый век” і “ВЧК-ОГПУ” та антивоєнного активіста Олега Селіверова.

Аналітики нагадують, що Путін піддав цензурі кілька великих опозиційних ЗМІ наприкінці січня 2023 року.

За їхніми спостереженнями, Путін, ймовірно, прагне придушити опозиційні ЗМІ, які прямо виступають проти путінського режиму або його цілей, в тому числі й тих, які мають антивоєнну позицію.

Водночас підтримуючи націоналістичних блогерів, які підтримують путінський режим і війну, але дозволяють собі критикувати цей режим “за погане виконання воєнних цілей, які вони вважають недостатніми”.

Основні висновки ISW за 3 лютого:

Адміністрація Байдена оголосила 3 лютого про новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,2 млрд доларів, до якого увійшли високоточні ракети дальньої дії для HIMARS.

Президент Росії Володимир Путін продовжив кампанію проти деяких “опозиційних голосів” у внутрішньому інформаційному просторі, продовжуючи надавати платформу для критично налаштованих націоналістичних військових блогерів.

Російські чиновники за допомогою законодавчих маніпуляцій продовжують впроваджувати інформаційну операцію про те, що війна в Україні є прямою загрозою російській безпеці.

Окупаційні війська продовжували наступальні операції на лінії Сватове-Кремінна, особливо активізувавшись поблизу Кремінної.

Також загарбники продовжували наступальні операції навколо Бахмута.

Російські війська не здобули жодних підтверджених територіальних здобутків на півдні України.

За оцінками західних офіційних осіб, російські війська зазнали майже 200 000 втрат у війні в Україні.

Російські чиновники продовжують покладатися на державні неурядові організації, що діють на окупованих територіях, для створення видимості підтримки російської окупації з боку населення.

Як повідомляло Інше ТВ, Бійці ЗСУ знищили ворожу важку вогнеметну систему “Cолнцепьок”, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube