Офіційно. Німеччина надасть Україні танки Leopard 2


12:5025.01.2023

Україна отримає від партнерів сучасні німецькі танки Leopard 2. Німеччина офіційно підтвердила свої наміри.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання Die Welt, яке цитує рішення уряду Німеччини.

Як і очікувалося, йдеться про одну роту танків Leopard 2 (саме 14 одиниць) з власних запасів Німеччини.

Таким чином, Німеччина прийняла рішення передати Україні танки, а також дала “зелене світло” іншим країнам щодо постачань сучасних машин українським військовим.

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що канцлер Олаф Шольц ухвалив рішення передати Україні роту танків. За стандартами НАТО, це три взводи по 4 танки та відділення управління ще з 2 танків – тобто 14 одиниць.

Зазначалося, що мова йшла про танки найсучаснішої комплектації Leopard 2A6. Перші одиниці планували надати з запасів Бундесверу, а надалі постачання могли б здійснюватися з промислових складів.

Танкова коаліція
Низка європейських країн теж заявили про готовність передати Україні танки Leopard. Зокрема, перша про цю ініціативу повідомила Польща. Проте Німеччина як країна-виробник повинна дати дозвіл.

Влада Польщі підтвердила, що готова надати 14 одиниць Leopard 2, навіть без дозволу Німеччини.

Крім того, президент Фінляндії повідомив, що його країна готова надати танки, а також навчати українських військових.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив, що розглядає можливість викупу орендованих у Німеччини танків Leopard, щоб передати їх Україні. Ймовірно, йдеться про 18 одиниць цієї техніки.

Також, за даними ЗМІ, Норвегія, Іспанія та Португалія можуть надати танки Leopard 2. Поки влада європейських країн офіційно не підтвердила цю інформацію.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube