У росії неофіційно заборонили виїзд регіональним чиновникам за межі країни – росЗМІ


08:3118.01.2023

У росії почали обмежувати регіональних чиновників та депутатів у праві виїхати за межі країни. Офіційно накласти таку заборону місцева влада не може, але вже в низці суб’єктів рф діє “наполеглива рекомендація” щодо цього. Про це повідомляє російська газета “Коммерсант”, передає УНН.

Як зазначають росЗМІ, негласна заборона виїжджати за межі рф почала діяти після кількох гучних скандалів, пов’язаних із відпустками чиновників на зарубіжних курортах.

Зазначається, що після цього у багатьох суб’єктах рф розпочалася кампанія з примусу чиновників і депутатів до відмови від закордонного відпочинку. Наприклад, 11 січня губернатор ульяновської області олексій руських підписав розпорядження “Про особливості виїзду за межі рф на період проведення “сво” (так в рф називають війну проти України). Згідно з ним, усім особам, які мають стосунок до регіональних і муніципальних органів російської влади, до особливого розпорядження “рекомендовано утриматися” від закордонних поїздок під час відпусток.

Потім глава фракції “єдина росія” у тамбовській облдумі юрій плужніков “у зв’язку з військово-політичною ситуацією в країні та світі” рекомендував колегам-однопартійцям утриматися від поїздок за межі країни, зокрема в “дружні держави”.

16 січня губернатор вологодської області олег кувшинніков “наполегливо рекомендував” депутатам і чиновникам регіону утриматися від поїздок до зарубіжних країн.

Читайте:  «Вы [Украина] — один регион России. Вы даже разными регионами не будете». Журналісти поговорили з росвійськовими, причетними до обстрілу Дніпра (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube