Міжнародне товариство пластичної хірургії назвало найпопулярнішу операцію – і це вже не збільшення грудей


09:4711.01.2023

Ліпосакція випередила збільшення грудей як найпопулярніша форма косметичної хірургії у світі на тлі зростаючого занепокоєння щодо зв’язку імплантатів з раком, згідно з нещодавно опублікованими даними Міжнародного товариства естетичної пластичної хірургії (ISAPS).

Про це пише СNN.

Процедура контурної пластики, яка використовує відсмоктування для видалення надлишкового жиру, склала 14,8% косметичних операцій, проведених у всьому світі, в той час як еквівалентна цифра для збільшення грудей впала до трохи більше 13%.
Зміна тенденцій є частиною глобального сплеску естетичної медицини, в рамках якого в 2021 році було проведено понад 30 мільйонів хірургічних і нехірургічних процедур, що на 19,3% більше, ніж у попередньому році.

Дані, опубліковані у вівторок в рамках останнього щорічного дослідження ISAPS, свідчать про те, що індустрія косметичної хірургії не тільки відновилася після двох років спаду, пов’язаного з Covid, – вона виросла набагато вище допандемічного рівня.
Загальна кількість хірургічних процедур зросла більш ніж на 33% в період з 2017 по 2021 рік, в той час як нехірургічні процедури (найпопулярніша з яких – ботулотоксин, або ботокс) зросли більш ніж на 54% за той же період.

Кількість операцій зі збільшення грудей також зросла незначно, на 0,5%, за ті ж чотири роки. Але редактор доповіді, доктор Джанлука Кампіліо, вказав на відносний спад у порівнянні з іншими процедурами. Він пов’язав цю тенденцію із занепокоєнням щодо BIA-ALCL, форми неходжкінської лімфоми – раку імунної системи – пов’язаної з імплантатами.

Кампіліо, який працює пластичним хірургом в Італії, також підкреслив різкий стрибок у кількості пацієнтів, які бажають видалити грудні імплантати – процедура, яка за останні чотири роки зросла майже на 50% у всьому світі.
Тим часом Кампіліо оголосив про зростання ліпосакції як частину більш широкого зростання інтересу до контурної пластики тіла. У 2021 році в усьому світі було зафіксовано понад 1,9 мільйона процедур ліпосакції, що майже на 25% більше, ніж у попередньому році.

Також серед найпопулярніших процедур – ринопластика і абдомінопластика (або пластика носа і підтяжка живота). Пластика повік була третьою за поширеністю процедурою в світі в 2021 році і найпопулярнішою серед чоловіків.
В іншому розділі звіту було виявлено, що підтяжки стегон є найбільш швидкозростаючою формою косметичної хірургії в світі, що збільшилася більш ніж на 53% в порівнянні з 2020 роком. У звіті також підкреслюється “помітне зростання” – більш ніж на 30% – використання гіалуронової кислоти, яка зазвичай вводиться в якості наповнювача для обличчя.

Як і в попередні роки, в США виявилося найбільше косметичних хірургів у світі. На частку приблизно 7 000 хірургів країни в цій галузі припадає майже чверть процедур, що проводяться в усьому світі, а Бразилія і Японія займають далекі друге і третє місця з показниками 8,9% і 5,7% відповідно.
Туреччина, Колумбія, Мексика і Таїланд були визначені як найпопулярніші напрямки для пацієнтів, які подорожують за кордон для косметичних процедур.
ISAPS, яка представляє понад 5600 лікарів у 117 країнах світу, ґрунтується на результатах свого останнього опитування, зібраних у більш ніж 1000 косметичних хірургів. До звіту увійшли тільки процедури, що проводяться сертифікованими лікарями, хоча в 2017 році доктор Дебра Джонсон, тодішній президент Американського товариства пластичних хірургів, заявила CNN, що “існує безліч непластичних хірургів, які надають косметичні послуги”.
“Ми завжди заохочуємо пацієнтів робити домашнє завдання, переконатися, що їхній пластичний хірург сертифікований, що він добре навчений процедурам, які хоче пацієнт”, – сказала вона тоді.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube