Усі росіяни, які проживають в Латвії, до 1 вересня повинні надати сертифікат про володіння латиською мовою


08:3108.01.2023

Управління у справах громадянства і міграції Латвійської Республіки (PMLP) прогнозує, що процес видачі повторних постійних посвідок на проживання громадянам Росії буде складним і тривалим.

Про це повідомили агентству LETA в PMLP, передає Інше ТВ з посиланням на DELFI.

Нагадаємо, що громадяни Росії – постійні жителі Латвії (колишні громадяни або негромадяни Латвійської Республіки) – повинні до 1 вересня цього року надати посвідчення про володіння державною мовою на хоча б нижчу категорію і довести наявність постійних регулярних доходів. Тільки при дотриманні цих правил таким громадянам Росії буде повторно видано ПМП.

Управління у справах громадянства та міграції у зв’язку зі збільшеним обсягом роботи вже зажадало від уряду забезпечення роботи 48 додаткових штатних одиниць. При цьому PMLP припускає, що процес перереєстрації громадян РФ буде складним і тривалим, оскільки необхідно буде перевіряти документи великої кількості осіб.

У Латвії проживають приблизно 27 тисяч громадян РФ, які підпадають під дію нових норм Імміграційного закону. До того ж, з урахуванням специфіки роботи PMLP, навчання нових співробітників займе кілька місяців.

Як повідомляло Інше ТВ, У Латвії є проблеми з державною мовою в сфері освіти: 139 вчителів відсторонені від роботи за недостатнє володіння латиською



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube