«Нога була вже синя і холодна»: лікарі Охматдиту врятували ногу хлопчику з Херсону, який потрапив під обстріл росіян (ФОТО)


20:0606.01.2023

Артему 14 років. Він неушкодженим пережив окупацію Херсону, але, коли ворог вже відступив, його будинок потрапив під обстріл.

Снаряд розірвався просто у дворі його дому саме у той час, коли дитина спускалася у підвал. Артем отримав множинні осколкові поранення ніг та живота.

Як рятували дитину, розповіли в МОЗ України, передає Інше ТВ.

Першу допомогу хлопчику надали в місцевій лікарні – там йому врятували життя. Але через складність поранень та відсутність світла, через два дні хлопця евакуювали в Охматдит. «Нога була вже синя і холодна, коли ми їхали у Київ», – пригадує мама хлопчика.

Лікарі відновили хлопцю артерію у нозі, вилучили множинні осколки та відновили непереривність кишківника. Тривалий час у хлопця зберігалась загроза ампутації через те, що значна частина м’язів ноги загинула. Але лікарі змогли зберегти хлопцю кінцівку.

Зараз Артем ще знаходиться на етапі лікування – спеціалісти борються, аби повернути функції кінцівки. На хлопця чекає довга реабілітація, але в МОЗ впевнені, що у нього все буде добре, адже він справжній боєць!

Як повідомляло Інше ТВ, Львівські хірурги сформували ніс 17-річній дівчині з фрагменту її ребра



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube