Стало відомо, скільки військових ЗСУ пройшли навчання завдяки міжнародним партнерам


12:0006.01.2023

З квітня 2022 року більш як 3,1 тисячі українських воїнів пройшли навчання в США.

Про це повідомив представник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер під час брифінгу.

За його словами, із квітня 2022 року понад 3,1 тис. військових України пройшли навчання в Сполучених Штатах Америки. Загалом за кордоном підготували приблизно 12 тисяч солдатів та офіцерів.

“На цьому фронті з квітня ми навчили приблизно 3100 українців. Загалом, якщо дивитися в цілому на міжнародні зусилля з підготовки українських сил, то я б оцінив кількість тих, хто пройшов підготовку, приблизно в 12 тисяч осіб”, – поінформував Патрік Райдер.

Він додав, що за кілька тижнів розпочнеться підготовка українців у Німеччині, щомісяця навчатимуть близько 500 осіб.

“Це забезпечить підвищення кваліфікації українських військових, дозволить краще діяти на рівні батальйону та загальновійськового складу, що надасть їм перевагу на полі бою”, – запевнив представник Пентагону.

У Польщі 12 грудня 2022 року стартували навчання для українських медиків з евакуації поранених військових і мирних жителів із зони бойових дій за допомогою гелікоптерів.
15 грудня президент США Джо Байден схвалив розширення підготовки українських військових на американській базі у німецькому Графенвері.
А 22 грудня речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав, що Збройні Сили України здатні опанувати американські зенітні ракетні комплекси Patriot за кілька місяців. У мирний час навчання мало би проходити довше.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube