Жеваго випустили під заставу в 1 млн. євро


11:4106.01.2023

Французький суд ухвалив рішення звільнити українського мільярдера Костянтина Жеваго під заставу напередодні слухань у справі про екстрадицію до України.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що на початку слухання адвокати Жеваго попросили, щоб розгляд у місті Шамбері відбувався за зачиненими дверима. Це прохання судді відхилили після нетривалого обговорення.

Слухання у справі про екстрадицію розпочнуться 19 січня.

За словами журналістів, Жеваго не визнає своєї провини, заявляючи, що його справа є політично мотивованою. Він також звернувся до суду з проханням залишити в’язницю до наступного засідання під заставу мільйон євро.

«Я вперше сиджу у в’язниці. Я не робив того, в чому мене звинувачують у цій справі, я на це не заслуговую», – сказав Жеваго.

Нагадаємо, 28 грудня колишнього народного депутата України та бізнесмена Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах за запитом Державного бюро розслідувань.

У Держбюро розслідувань додали, що 27 вересня 2019 року екснардепу заочно було повідомлено про підозру. Він, за версією слідства, як колишній власник АТ «Банк «Фінанси та Кредит», організував розтрату $113 млн цієї фінансової установи.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав проти Жеваго позов на відшкодування майже 46 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube