Журналісти знайшли ймовірний тренувальний центр операторів ударних дронів в Росії (ФОТО)


06:1906.01.2023

Російська база підготовки операторів ударних дронів, ймовірно, розташована за кілька кілометрів від центру безпілотної авіації Міноборони Росії в Московській області. Такого висновку дійшли журналісти Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

Журналісти вважають, що полігон, де тренуються оператори дронів Shahed, з високою ймовірністю розташований приблизно за вісім кілометрів на південний схід від Державного центру безпілотної авіації Міноборони РФ у місті Коломна Московської області.

4 січня було опубліковано розслідування, автори якого встановили імена чотирьох російських військових, які у серпні брали участь у змаганнях операторів БПЛА “Соколине полювання” в Ірані. Усі ідентифіковані військові служать у 924-му Державному центрі безпілотної авіації РФ.

Журналісти Донбас.Реалії вважають, що практичні тренування операторів дронів можуть проводитися там, де проходили аналогічні російські змагання. Ігри “Соколине полювання” у 2019 та 2021 роках проходили на полігоні Центру у Коломні. У 2019-му російське Міноборони активно публікувало фото з цих змагань.

Фото – Минобороны РФ

Зображені на знімку військові РФ стоять на тлі цієї споруди:

Территория учебного центра в Коломне (Фото – Донбас.Реалії Google Maps)

Поруч із цим майданчиком знаходиться великий полігон, який раніше перебував у віданні Коломенського вищого артилерійського училища. Журналісти припускають, що цей полігон, можливо, також використовується для польотів БПЛА.

Полигон возле учебного центра в Коломне (Фото – Донбас.Реалії Google Maps)

Висновок побічно підтверджується тим, що на інших фотографіях зі змагань, які публікувало міноборони РФ, видно більш відкриту місцевість.

Фото – Минобороны РФ

Журналісти вважають, що оскільки інструктори саме центру в Коломні проходили навчання в Ірані, припустимо, що операторів Shahed також тренують саме тут.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube