Українські прикордонники отримали канадські броньовані Roshel. Що вони можуть? (ФОТО)


18:0931.12.2022

 

Канада передала українським прикордонникам бойові броньовані автомобілі Roshel.

Про це повідомляє Telegram-канал ДПСУ.

“Новорічний тест-драйв: чернігівські прикордонники отримали канадські бойові броньовані автомобілі марки Roshel. Тепер вони допомагають нести службу на північному кордоні”, – йдеться в повідомленні.

Українські прикордонники отримали канадські бойові броньовані автомобілі Roshel 01
Українські прикордонники отримали канадські бойові броньовані автомобілі Roshel 02

Як повідомляє armyinform, під час проведення Харківської наступальної операції були залучені майже усі види озброєння та військової техніки (окрім морської), яка знаходиться на озброєнні Збройних Сил України. Серед колісної, яка дозволяє швидко та із забезпеченням захисту від кульових влучань доправити особовий склад до відповідної точки виконання бойового завдання, з’явились відео-підтвердження, що ми вже використовуємо броньовані автомобілі канадського виробництва Roshel Senator. Що ж це за такий рідкісний автомобіль та чим саме він допомагає Силам оборони так швидко звільняти території України від окупанта?

Українські прикордонники отримали канадські броньовані Roshel. Що вони можуть? (ФОТО) 1

Канадська компанія RoshelDefense Solutions зовсім молода, але вже встигла налагодити постачання своїх розробок  бронеавтомобілів для північноамериканських компаній. До них входить Держдеп та прикордонні війська США, НАСА тощо. Створена у 2019 році канадцем українського походження Романом Шимоновим компанія Roshel одразу повідомила уряду Канади про готовність передати Україні бронеавтомобілі Senator. Тому, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував передачу броньовиків Roshel ще у квітні, а зараз ми бачимо, що техніка активно використовується при очищенні населених пунктів від російського окупанта.

Українські прикордонники отримали канадські броньовані Roshel. Що вони можуть? (ФОТО) 3

З першого погляду бронеавтомобіль Roshel Senator не вирізняється дуже високими технічними характеристиками, проте на нього покладені інші завдання. При відносно невеликій бойовій масі до 8 тонн  бронеавтомобіль може дуже швидко перевезти 12 бійців до населеного пункту, десантувати їх та підтримувати вогнем під час фільтраційних заходів. Відсутність потужного протимінного захисту тільки зменшила масу і додала швидкості (110 км/год), а також маневреності на звичайних дорогах. При цьому, захист від уламків та куль до 50-го калібру дозволяє безпечно переміщуватись між будівлями невеликих населених пунктів.

Українські прикордонники отримали канадські броньовані Roshel. Що вони можуть? (ФОТО) 5

Щодо захисту днища, то десант захищений від одночасного вибуху двох легких протипіхотних мін. Броня ж по периметру пасажирського та моторного відсіку забезпечує захист до рівня CEN B7. Також надійності додає шасі бронеавтомобіля, побудоване на базі важкої комерційної вантажівки Ford серії F.

Українські прикордонники отримали канадські броньовані Roshel. Що вони можуть? (ФОТО) 7

Бронеавтомобіль Roshel Senator має бійниці для ведення вогню з середини та може мати посилений бронелистами бойовий люк для установлення кулеметів калібром 7,62 або 12,7 мм чи 40-мм автоматичних гранатометів. До систем захисту особового складу потрібно також додати системи додаткового огляду через зовнішні камери спостереження, фільтрації повітря та блоки протихімічного захисту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube