У Львові збирають бойові дрони для морпіхів власної розробки (ФОТО, ВІДЕО)


12:1928.12.2022

Айтішники зі Львова Андрій Будзинський та Ярослав Садовий розробили для українських військових безпілотний літальний апарат “Валькірія” для бомбардування російських військ.

Вони розкрили характеристики та особливості дрону у Facebook.

“Валькірія” — це великий квадрокоптер, оснащений 3-осьовою карданною камерою із записом відео у форматі 4К та 6-кратним зумом, її можна доповнити тепловізором. Дрон призначений для перенесення та скидання боєприпасів, він може пролетіти до 16 км зі снарядом вагою 1 кг, і до 12 км із 2-кілограмовим “подарунком”. Система скидання має два незалежні механізми, керувати якими можна окремо.

Дрон "Валькірія"
Квадрокоптер “Валькірія”Фото: Facebook

Розробники стверджують, що їхня модель енергоефективніша за багато комерційних дронів, а тому краще справляється з доставкою снарядів. Вони разом із військовими протестували роботу “Валькірії” в умовах радіоперешкод та довели, що вона краще протистоїть системі радіоелектронної боротьби, ніж продукція від Autel та DJI.

Вартість одного дрону складає $3300. Наразі львівські інженери збирають кошти для передачі “Валькірій” бійцям 503 окремого батальйону морської піхоти ЗСУ.

Ярослав Садовий зазначив, що їм уже вдалося закупити комплектуючі для двох безпілотників.

На сайті розробники так пишуть про себе:

“Ми всього лише кілька ентузіастів, які хочуть допомогти нашій країні подолати ці важкі дні. Мета нашого проєкту – допомогти нашим Силам оборони на передовій захистити наші домівки та родини. Дрон повністю зібраний з комерційних деталей. Ціна кожного дрона становить 3300 доларів. Ми не отримуємо від цього жодної вигоди, ми просто сподіваємося і робимо все можливе, щоб закінчити цю нічим не спровоковану війну і повернутися до нормального життя”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube