Грошова допомога та ремонт: МОМ та ЄС анонсували виділення допомоги для українців


12:3828.12.2022

Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Європейський Союз (ЄС) нададуть багатосекторну допомогу понад 700 тисячам українців упродовж зимових місяців. Про це повідомляє пресслужба Представництва ЄС в Україні, інформує УНН.

“Підтримка МОМ у підготовці до зимового періоду, яка стала можливою завдяки фінансуванню ЄС, включає ремонти колективних центрів для переміщених осіб, покращення систем водопостачання, водовідведення та опалення, ремонт пошкоджених будинків, а також забезпечення теплими ковдрами, постільною білизною, матрацами та засобами гігієни. Програма також передбачає надання твердого палива та грошової допомоги”, – ідеться у повідомленні.

Загалом мобільні бригади здійснять ремонти у 375 колективних центрах та соціальних установах, де буде покращено теплоізоляцію, полагоджено дахи, що протікають, замінено розбиті вікна та непрацюючі радіатори опалення, а також встановлено додаткові душові.

МОМ відремонтує 5 800 приватних будинків і розповсюдить набори для екстреного ремонту житла, щоб родини могли самостійно виконати необхідні роботи. Будівельні матеріали та генератори будуть надані адміністраціям у районах, де нещодавно було відновлено контроль Уряду України.

“Переміщені та постраждалі від війни особи зіткнуться з новими викликами, які зростатимуть, оскільки війна перейшла у затяжний період, а зима охопила Україну. Наш пріоритет – підтримати теплі, безпечні та гідні умови, щоб допомогти людям пережити наступні кілька місяців”, – сказав голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн.

Читайте: ЄС відправив Україні вже понад 77 тисяч тонн допомоги – Єврокомісія



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube