Перші партії української жіночої військової форми і білизни вже надійшли до декількох бригад на тестування – Резніков


07:0427.12.2022

Наразі у ЗСУ служать 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч є цивільними працівницями, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок.

І досі доволі гостро стояло питання наявності відповідного одягу і білизни саме для наших військовослужбовиць. Але тепер можна констатувати – перші партії української жіночої військової форми і білизни вже надійшли до декількох бригад на тестування.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Інше ТВ.

«Спільно з волонтерами виготовлено два варіанти костюма та спідньої білизни для військовослужбовиць, які будуть досліджені під час експериментального носіння у військових частинах. Також під час експериментального носіння буде досліджено існуючу модель польового костюму шляхом його розукомплектування та надання захисницям кітелю та штанів різної розмірної сітки.

Тож, відповідно до процедури, після тестування форми захисницями, після отримання від них зауважень, побажань, екземпляри будуть доопрацьовані виробником, після чого за моїм підписом будуть внесені зміни до наказу Міноборони «Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних Сил України та ліцеїстами військових ліцеїв».

Поряд з цим триває робота з вивчення можливості застосування тканини з еластаном. Ця тканина дозволяє за рахунок своїх властивостей та з урахуванням антропометрії жіночої фігури припасувати їх відповідно до потреб військовослужбовиць.

І питання не тільки у одязі. Вже за кілька тижнів – у січні ми плануємо розпочати роботу щодо впровадження для військовослужбовиць окремого типу черевиків з високими берцями.

Те саме стосується і бронежилетів з урахуванням антропологічних властивостей. До речі, експериментальний зразок такого бронежилету вже розроблений нашими вітчизняними виробниками: з засобами для перерозподілу навантаження тощо. Після завершення циклу випробувань згідно визначених процедур він піде у війська», – зокрема, написав Резніков.

Міністр оборони України відмітив, що треба ще попрацювати над питанням забезпечення формою вагітних – в цьому поки що є прогалина.

«Українські жінки – сміливі й фахові. Українські жінки – це про незламність. Про силу. Про характер. Вони незалежні, як і наша Держава. Снайперки, артилерістки, танкістки… Вони без страху боронять нашу землю і знищують ворога. Жінки в медичних силах надають допомогу нашим воїнам – жінкам і чоловікам, на передовій під ворожими обстрілами. Тож захист України від окупанта-терориста – справа не лише чоловіків. Жінки пліч-о-пліч з побратимами боронять нашу країну і наших людей. А ми маємо зробити усе, аби їм було зручно і комфортно. І ми це зробимо. Дякую вам за відвагу. Дякую за службу. Слава Україні», – додав Резніков.

Як повідомляло Інше ТВ, Жіноча військова форма – як це зараз вирішується в ЗСУ, і що носять жінки в інших арміях (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube