Україна оголосила в міжнародний розшук росіянку, яка закликала свого чоловіка-військовослужбовця ґвалтувати українських жінок, – її будуть судити


15:2223.12.2022

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена на ґрунті особистої неприязні до українського суспільства та зневаги до українських жінок закликала їх ґвалтувати свого чоловіка – військовослужбовця окупаційної армії рф.

Його підрозділи на тай момент перебували на території Херсонської області.

Наразі обвинувачену оголошено у міжнародний розшук. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який може бути застосований після затримання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням СБУ.

Як повідомляло Інше ТВ, в середині квітня журналісти ідентифікували і росіянку, і її чоловіка – це Ольга і Роман Биковські. На момент аудіоперехвату телефонної розмови, коли росіянка дозволила своєму чоловікові – військовослужбовцю 108-го гвардійського десантно-штурмового полку, який брав участь в анексії Криму, – ґвалтувати українських жінок, Роман Биковський знаходився в Херсонській області. А його сім’я (у них є ще 4-річний син) – в Криму, куди військовослужбовець перевіз з Орла свою родину після анексії півострова.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube