На Миколаївщині чоловік отримав умовний термін за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації


15:0323.12.2022

Вознесенською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 28-річного мешканця с. Новокостянтинівка Братської об’єднаної територіальної громади Вознесенського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це повідомили у Вознесенській окружній прокуратурі Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Прокурором у суді доведено, що громадянин має звання солдат рядового складу, у зв’язку з чим був прийнятий на облік до територіального центру комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний.

Після оголошення про проведення загальної мобілізації у зв`язку з військовою агресією рф проти України він пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією, проте, за відсутності підстав на відстрочку від військової служби під час мобілізації, категорично відмовився від призову на військову службу.

Під час судового розгляду обвинувачений беззаперечно визнав свою вину.

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки, на підставі ст. 75 КК України від відбування покарання звільнив з встановленням іспитового строку на 1 рік 6 місяців.

Вирок суду вступив у законну силу.

Як повідомляло Інше ТВ, Мешканець Арбузинки на Миколаївщині ухилився від призову – йому повідомлено про підозру



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube