Міністр оборони Резніков колись був санітаром в психлікарні – це допомагає йому тролити русню (ВІДЕО)


09:0921.12.2022

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, як почуття гумору допомагає йому долати стрес, чому кепкування з ворога важливе, та зізнався, хто готує тексти для його соцмережі.

У розмові з Олексієм Резніковим телеведуча Олена Кравець у своїй авторській програмі розпитувала міністра не тільки про буденні речі, але й про гумор.

“Це дуже круто, коли армія не лише захищає, а й кепкує з ворога, використовуючи сміх для психологічної атаки”, – сказала ведуча.

«Тут все дуже просто. Насправді це частина нашої стратегії. Тому що ця війна не тільки на полі бою, вона і в інформаційному просторі також. З обох сторін є підрозділи, які займаються ІПСО – інформаційно-психологічними спеціальними операціями. Через жарти, через кепкування, через тролінг ворога ти їх теж послаблюєш, примушуєш нервувати. Коли ти смієшся над ворогом, він стає смішним. Ти нівелюєш його небезпеку. І ти в такий спосіб підносиш дух своїх Збройних сил», –  розповідає Олексій Резніков.

Ведуча «Тихого вечора з Оленою Кравець» поцікавилась, хто готує жарти для Міноборони, чи є якась спеціальна група, яка веде його твітер.

Міністр розповів, що одного разу, після чергового твіту про те, що небажано палити росіянам в небезпечних місцях, щоб не було «бавовни», йому зателефонував Олександр Андросов, продюсер і ведучий української програми «Що? Де? Коли?», і висловив бажання познайомитись з людьми, які це пишуть.

«А я йому кажу: «Ти правильно зателефонував». Річ у тім, що я сам беру участь в розробці текстів разом з моїми колегами. У нас невеличка команда, 6-7 людей. У нас два твіти – мій персональній та Міноборони. Ми узгоджуємо кожну ідею, кожен текст, дивимось, як це ще англійською буде звучати. І в такий спосіб ми реагуємо на різні цікавинки. Наприклад, коли постійний представник РФ при ООН Василь Небензя розказав про секретну українську зброю – клонів комарів, то народився твіт про Mosquitoes against Muscovites», – поділився міністр оборони.

Також Олексій Резніков зауважив, що саме почуття гумору допомагає йому долати стрес і витримувати постійне навантаження, а ще – досвід роботи санітаром у психіатричній лікарні, який міністр отримав у студентські роки.

«Я живу в режимі джетлаг, бо треба спілкуватися і з Австралією, і з Японією, і зі Сполученими Штатами, і з Європою. Тому я змушений був навчитися мало спати. Мало сплять молоді, коли гуляють. Я ніби не гуляю, але почуваюся так само. На спорт зараз, на жаль, часу не вистачає. Тому зберігати бадьорість допомагає досвід роботи санітаром психлікарні. Я коли був студентом юридичного факультету, то грошей на молоду сім’ю не вистачало, тому я пішов на підробіток. Вночі працював у психлікарні, а вдень – навчався, ходив на пари. Але, скажімо так, вміння опановувати власну психіку – це, мабуть, прийшло з того моменту. І найголовніша моя зброя – це почуття гумору. Тільки через гумор можна витримати це навантаження», – говорить Олексій Резніков.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube