У Пентагоні спрогнозували перебіг війни взимку


13:0717.12.2022

Підвищення боєздатності українських військових відбуватиметься у режимі “високої терміновості”. Про це заявила заступник помічника міністра оборони США у Росії, Україні та Євразії Лори Купер в інтерв’ю, пише Кореспондент.

За її словами, США мають намір збільшувати кількість українських військовослужбовців, яких вони навчають щомісяця.

Купер зазначила, що сьогодні на фронті “цілком інша гра”, якщо говорити про навички ЗСУ, порівняно з тим, коли США вперше розпочали навчання українських сил після того, як Росія вторглася до Криму у 2014 році.

“Зима буде дуже динамічним часом. Я думаю, що деякі люди думають про зиму як час для відпочинку та переобладнання, але ми не бачимо жодних ознак того, що українці зупиняться, і ми, безумовно, очікуємо, що росіяни також можуть спробувати просунутися”, – зазначила Купер.

При цьому вона не підтвердила заяви офіційних осіб США на цьому тижні про те, що Сполучені Штати готуються відправити в Україну комплекси ПРО Patriot, які можуть допомогти збивати російські ракети.

“Але я можу підтвердити, що протиповітряна оборона є нашим головним пріоритетом, і ми розглядаємо низку способів, якими ми можемо підтримати Україну та її потреби у протиповітряній обороні. NASAMS була частиною цього”, – сказала вона.

Купер також підтвердила, що США відправили Україні комплектуючі для ЗРК С-300 для підтримки можливостей протиповітряної оборони до того, як було розгорнуто комплекси NASAMS.

“Навесні минулого року ми відправляли українцям запасні частини, щоб підтримувати їх системи С-300 у робочому стані. Однак системи NASAMS справді мають головну здатність, яку українці відразу ж змогли неймовірно ефективно використовувати проти російських ракетних загроз, а також проти російських безпілотних літальних апаратів”, – наголосила Лора Купер.

Тактику російських військ в Україні Купер описала як “м’ясорубку, в яку кидають людей, не зважаючи на величезні втрати”.

Читайте: Як і очікувалося. Пентагон оголосив про допомогу Україні на $275 млн. Що в пакеті



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube