Нова Зеландія стала першою країною у світі, яка заборонила куріння для наступного покоління


19:0913.12.2022

Нова Зеландія ухвалила закон, який забороняє куріння для наступного покоління. Він встановлює віковий ценз для курців, що постійно збільшується, що припускає, що люди 14 років і молодші ніколи не зможуть купити цигарки.

Про це, як пише ZN.ua, повідомляє The Guardian.

Так, згідно із законом, тютюн не продаватимуть людям, які народилися 1 січня 2009 року та пізніше. Крім того, кількість магазинів, в яких можна продавати тютюн, скоротиться з 6000 до 600 по всій країні. Закон набуде чинності 2023 року.

Зміни супроводжуватимуться й іншими заходами, серед яких – скорочення рівня нікотину у тютюнових виробах та дозвіл їхнього продажу лише у спеціалізованих магазинах, а не у супермаркетах. Крім того, було збільшено фінансування системи охорони здоров’я, а також розгорнуто спеціальну послугу щодо відмови від куріння спеціально для громад маорі та мешканців тихоокеанських островів.

«Ми хочемо бути впевненими в тому, що молоді люди ніколи не почнуть курити, тому ми вважатимемо злочином продаж або постачання курильних тютюнових виробів новим групам молоді. Люди віком 14 років, коли закон набуде чинності, ніколи не зможуть легально купувати тютюн», – заявила заступниця міністра охорони здоров’я Айєша Веррол.

Вона також додала, що завдяки закону «тисячі людей житимуть довше і будуть здоровішими, а система охорони здоров’я отримає на п’ять мільярдів доларів більше грошей, оскільки не потрібно буде лікувати хвороби, спричинені курінням, такі, як численні види раку, інфаркти, інсульти, ампутації».

Як повідомляло Інше ТВ, Держава-мафія. Російська розвідка фінансується з контрабанди цигарок і наркотиків, в схему залучають системний фармбізнес, – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube