Україна отримає 30 млн LED-лампочок – Єврокомісія


15:3913.12.2022

Європа виділить кошти на купівлю близько 30 мільйонів світлодіодних ламп (LED) для України. Про це сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн під час енергетичного “Рамштайну” у Парижі, пише Кореспондент.

“Ми всі уважно вислухали президента Зеленського, який звернувся до міжнародної спільноти щодо надання 50 млн LED-ламп для українських будинків. Вони важливі, тому що вони на 88% енергоефективніші за старі лампочки. Це надзвичайне енергозбереження. 50 млн LED-ламп, якщо їх встановлять, збережуть до 1 ГВт електроенергії, що дорівнює річній роботі однієї АЕС”, – сказала вона.

Фон дер Ляйєн закликала інші країни приєднатися до фінансування закупівель таких ламп. За її словами, ЄК вже “надала 14 великих генераторів, щоб постійно було енергопостачання у шпиталях Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської областей. Це саме ті шпиталі, які потребують електроенергії”.

“Окрім цього, буде відправлено ще 800 генераторів в інші регіони країни. Це та допомога, яка може рятувати життя”, – додала Урсула фон дер Ляйєн.

Вона розповіла, що у Польщі створюється хаб для енергетичних товарів, який запрацює цього тижня: “Це мережа складів, куди можна спрямовувати товари, а звідти швидко в Україну”.

Зазначимо, що 13 грудня у Парижі відбувається міжнародна конференція Солідарність з українським народом, або енергетичний “Рамштайн”. Це перша зустріч у подібному форматі, механізм відбувається за прикладом “Рамштайну” – так називають зустрічі країн-союзників щодо надання військової підтримки Україні.

Мета енергетичного “Рамштайну” – створити координаційний механізм з енергетичного відновлення України після атак Росії на критичну інфраструктуру та цивільні об’єкти.

Читайте: Японія передасть Україні генератори та лампи на сонячних батареях



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube