У ЗСУ розповіли, чому РФ перестала використовувати дрони-камікадзе


19:1106.12.2022

Росією було замовлено понад 1700 іранських дронів, понад 1400 вони вже випустили по Україні, а, приблизно, 350 було збито ППО.

Спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що окупанти вже кілька тижнів не використовують для ударів по Україні іранські дрони-камікадзе. Це пов’язано не стільки з морозами, а й із закінченням партії постачання дронів з Ірану. Про це він сказав під час брифінгу, пише Кореспондент.

“Вже кілька тижнів не помічено використання дронів-камікадзе на кшталт Шахед. Є різні думки, фактори та ознаки, які говорять про те, що, ймовірно, та перша партія, яку отримали окупанти, закінчилася у них, – зазначив Ігнат.

За його словами, було замовлено понад 1700 одиниць, понад 1400 вони вже випустили по Україні, а 350, приблизно, було збито ППО.

Відповідаючи на запитання, чи погодні умови на використання дронів впливають, Ігнат сказав, що частково – так, адже не щодня нельотна погода.

“Вже три тижні, приблизно, вони їх не використовують. Ознаки говорять про те, що, можливо, перша партія у них завершилася. Поки немає інформації про те, що Іран постачатиме їм ще це озброєння”, – заявив спікер Повітряних сил.

Читайте: Деталі для іранських дронів-камікадзе виготовлялись компаніями США, Європи та Азії вже після введених санкцій – розслідування CAR



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube