На берег Каспійського моря викинуло вже близько 2,5 тис. мертвих тюленів – звідти запускають ракети по Україні


20:3705.12.2022

Кількість мертвих тварин досягла найбільших масштабів за останні десять років.

У Росії на узбережжі Каспійського моря за кілька днів викинуло на берег близько 2500 тіл мертвих тюленів.

Про це заявила влада Дагестану, передає російська служба BBC NEWS.

Повідомляється, що 3 грудня фахівці з охорони природи нарахували близько 700 загиблих каспійських нерп, проте до 4 грудня їхня кількість зросла і досягла найбільших масштабів за останні десять років — 2500.

У міністерстві природи Дагестану заявили, що масова загибель тюленів пояснюється природними причинами й не вплине на популяцію тварин. У відомстві стверджують, що під час розтину тіл зібрали великий обсяг проб, провели детальний бактеріальний аналіз, вірусологічні дослідження, зокрема вивчення тканин на наявність вірусу COVID-19.

Однак раніше в РосЗМІ з’явилася інформація, що тюлені, ймовірно, померли через викид природного газу. Це з тим, що з басейну Каспійського моря характерні різні нафтові і газові прояви.

Так, дійно, і ІншеТВ повідомляло, що Каспійське море в попередні роки також викидало мертвих тюленів, але тоді мова йшла про десятки загиблих тварин, а не на сотні і тим більше не про тисячі.

Зазначимо, що саме з району Каспійського моря Росія регулярно завдає ракетних ударів по Україні. Звідти окупанти запускають крилаті ракети “Калібр” з кораблів, а також Х-101 та Х-555 за допомогою бомбардувальників Ту-95 та ТУ-160.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube