Під Астраханню виявили 60 трупів собак із виколотими очима, відрізаними носами і статевими органами


19:0702.12.2022

Зоозахисники виявили на скотомогильнику під Астраханню 60 трупів собак із виколотими очима, відрізаними носами, лапами і статевими органами. Припустивши, що мертвих псів вивіз місцевий “Екопритулок”, активісти поїхали туди – і теж знайшли там трупи і виснажених собак.

Про це повідомляє Радио Свобода.

Волонтери забрали двох собак у важкому стані, пізніше одна з них померла. Триста собак залишаються в притулку. До розслідування долучилися МВС, Генпрокуратура і Россільгоспнагляд. У мерії Астрахані заявили, що повноважень на перевірку “Екопритулку” у них не було, оскільки він приватний.

“Екопритулок” побудували з ініціативи ексдепутата Астраханської міської думи від “Єдиної Росії” Андрія Невлюдова і відкрили влітку 2021 року. Автомобіль, на якому вивезли трупи собак, належить дружині Невлюдова, повідомив депутат міськдуми від “Справедливої Росії” Олег Шеїн. Зоокомплекс перебуває у власності подружжя, проте вони стверджують, що об’єкт і автомобіль надали притулку в оренду і “жодного стосунку до того, що відбувається, не мають”.

Адміністрація Астрахані та інші муніципалітети уклали з “Екопритулком” низку контрактів на суму, за оцінками Шеїна, близько 80 мільйонів рублів. На бюджетні гроші притулок мав ловити собак, стерилізувати, вакцинувати і повертати в середовище проживання. За підрахунками Шеїна, виходило майже 14 тисяч рублів на собаку.

“До речі, вивезені на скотомогильник 60 трупів собак, згідно з паперами, – живі, здорові, простерилізовані і знову на волі”, – додав він.

Нагадаємо, українські посольства та консульства продовжують отримувати закривавлені пакунки з очима тварин



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube